Megosztás a Facebookon!
ÁSZF (Általános Szállítási Feltételek)

Szolgáltatások / UPS hálózat terv

imageCégünk nagy tapasztalattal rendelkező mérnökei a helyszínen a felhasználói igények ismeretében felmérik a szükséges (vagy rendelkezésreálló) hálózat műszaki paramétereit. A felmérés alapján készítjük el a terv ajánlatot.

...

Szerver szoba elosztó csere és szünetmentes hálózat átalakítás:

A régi két szekrényből álló négyzetes mezős szekrények helyett egy nagyobb, vízszintes mezőkbe tagolt elosztó szekrényt alakítunk ki. Az áramkörök elosztása nem változik.
Szekrény: (a két régi szekrény helyére beépítendő új lemezszekrény)
A jelenlegi két szekrény bontandó. A helyükre beépítendő új szekrény paraméterei:
Fizikai hely:
• szélesség: 60 cm
• magasság: 60 cm + az alsó szekrény (itt egészen a földig van hely kb. 1,5 m)
• mélység: a szekrény mélysége.
Amennyiben szükséges, a jelenleginél kb. 12 - 15 cm –rel szélesebb szekrény is alkalmazható. Ebben az esetben asztalos munka is szükséges, a meglévő faburkolatok átszabására, helyreállítására. Az új szekrény ajtaja legyen átlátszó.
Szerelvények:
A jelenlegi megtáplálási kialakítást átalakítjuk. A szekrény jelenleg 2 független szünetmentes (UPS II, UPS III.) és 1 általános hálózati betápláló kábellel rendelkezik. A jelenlegi terhelési viszonyok mellett a dupla keresztmetszetre nincs szükség. Ezért úgy alakítjuk ki az új elosztót, hogy meghagyjuk a hálózati betáplálásokat, és egy szünetmentes betáplálást alakítunk ki, a meglévő felszálló kábel felhasználásával. A második, szintén meglévő kábel, mely az alsóbb szintek szünetmentes hálózatát látja el, szintén megérkezik az elosztóba, de jelenleg csak egy tartalék mezőbe.
Amennyiben a terhelési viszonyok úgy alakulnak, a második kábelt is be lehet üzemelni.
A beépített kismegszakítókat, olvadó biztosítós betétekre cseréljük, melyeket kiegészítünk egy, lámpajelzéssel, mely az adott áramkörben a feszültség meglétét mutatja. A főkapcsolók darabszámán nem változtatunk, csak rendszerezettebbé tesszük azokat, illetve korszerűbbekre cseréljük őket. A szekrényhez felhasználandó anyagok mennyiségéről, a helyszíni felmérés és a szekrény érintésvédelmi minősítő iratában található kapcsolási rajzok alapján kell összesítést képezni.

A szekrény átszerelésénél fel kell deríteni, és fel kell jelölni az egyes áramkörök vezetékeit. Amennyiben lehetséges, egyszerűsíteni kell az elosztó belső kialakításán. Az új elosztó szekrénybe érkező kábeleket a kialakítandó szekrény alsó és felső traktusában elhelyezett sorkapcsokban fogadjuk. Ez elősegíti a szekrény előszerelhetőségét, illetve az áttekinthetőbb kialakítást. A meglévő szekrény bontásakor felmerülhetnek előre nem látható problémák
költségek, ebben az esetben a kivitelező pótköltségvetést kell, hogy készítsen.

Ezt amegrendelővel a munka megrendelésekor tisztázni, és külön szerződésben rögzíteni kell.
Szünetmentes hálózat átalakítása
A szünetmentes hálózat kiszolgálására 2db új UPS kerül beüzemelésre. Ezen 2 db új UPS megtáplálását, illetve az elmenő vezetékek biztosítását a földszinti elosztó helységben telepített „TESZ” szekrényben biztosítjuk, a meglévő betápláló, illetve kimeneti kábelek felhasználásával (az új szekrénybe történő beforgatással) Az UPS-ek betáplálását, és a kerülő ágat biztosítóval kiszakaszolható túlfeszültség védelemmel kell ellátni. Gondoskodni kell róla, hogy a kerülőágat csak hozzáértő személy kapcsolhassa, és csak akkor, ha az UPS nem üzemel. Az előzetes felmérések alapján az UPS-ek bekötéséhez, illetve a TESZ szekrény és a meglévő kimeneti szekrény összekötéséhez összesen 40m 5x25 –ös kábel szükséges.
Az UPS-ek bekötéséhez extra flexibilis kábel használata szükséges. (szervizeléskor, karbantartáskori mozgathatóság érdekében.) A szekrénybe érkező kábelek és a szekrényben levő biztosítók a mellékelt GE-01 számú rajz szerint értendőek.

Tervezési árajánlat.

...image


Megosztás a Facebookon!
ÁSZF (Általános Szállítási Feltételek)